Naturiq

tags: Recepty, 
3246  

24/11/14

KURACIE NOŽKY NA ZELENO

Zelená je farbou prírody a zdravia, pôsobí upokojujúco a uvoľňujúco a navyše je pozitívna a optimistická. Majúc na mysli tieto aspekty, pustili sme sa do receptu netradičného pre naše zemepisné končiny. Dôležité je, že tento zelený recept je vhodný pre celiatikov, diabetikov, ale aj ľudí ktorí nemôžu laktózu. Aj takých ako Andrej, ktorý zelené na tanieri musí mať vždy. V tomto recepte hraje prím zelená karí pasta s kokosovým mliekom. A tak druhé husle môže v zásade hrať aj iné ako kuracie mäso – napríklad tofu, brokolica (aká zelená dokonalosť!) alebo koreňová zelenina. Skúste to,.. budete prekvapení.:sD

 

Pre 4 osoby potrebujeme nasledovné ingrediencie:

2 veľké zväzky koriandrovej vňate

1 poriadna hrsť petržlenovej vnate

2 strúčiky cesnaku

4 jarné cibuľky aj s vňaťou alebo 3 šalotky

2 strúčiky cesnaku

2 cm zázvoru

1 ČL rybacej omáčky

2-3 chilli papričky (len pre odvážnych)

3-4 PL lyžice vody

1 mäsitá paprika

600g vykostených kuracích stehien (alebo 400g tofu)

3 PL kvalitného oleja ( použil som arašidový, dobrý je aj kokosový tuk)

250ml kokosového mlieka

Postup:

Najprv si urobíme zelenú karí pastu.  Umyté vňate koriandru a petržlenu vložíme do mixéra. Pridáme očistenú cibuľku, cesnak, zázvor a chilli bey semienok. Pridáme thajskú rybaciu omáčku a trochu vody. Všetko dôkladne rozmixujeme.

Na 1 PL lyžici oleja opražíme na pásiky nakrájanú a semienok zbavenú papriku. Vyberieme ju z panvice a odložíme nabok. Do panvice pridáme zvyšný olej a opražíme na kocky nakrájanú kuracinu, aby „chytila“ hnedastú farbu.

Potom pridáme zelenú karí pastu a spolu podusíme 5 minút. Zalejeme kokosovým mliekom a necháme všetko spolu 3 minúty povrieť. Na záver pridáme opražené pásiky papriky a premiešame.

Ideálne táto kombinácia chutí s ryžou (diabetik použije basmati, alebo pokojne uvarí bulgur).

Enjoy what’s good!





comments powered by Disqus